Kuopiolainen pienpanimo vastaa olutmarkkinoiden muutokseen – ”Loimme erikoisoluet, joilla on paras hinta-laatusuhde!”
Vuosi sitten RPS Brewingillä hieraistiin silmiä – olutmarkkinoilla oli käynnissä suuri muutos. Kalliimmat erikoisoluet myivät edelleen, mutta keskikastin hintaisten erikoisoluiden juojat siirtyivät edullisempiin vaihtoehtoihin. Päässä alkoi raksuttaa: entä jos kehitettäisiin laadukas, mutta hinnaltaan houkutteleva erikoisolut?
– No, siinä kävi sitten niin, että loimme kolmekin, kertoo toimitusjohtaja Samuli Huuhtanen, yhä hieman yllättyneenä.
Kolme erikoisolutta, yksi tavoite – tinkimätön laatu
Olut jos mikä on taidetta, eikä mestariteoksia synny ilman luomisen tuskaa. Onneksi tällä kertaa kehitysprosessi sujui suunnitelmallisesti – suurin yllätys oli, että lopputulos ei ollut yksi vaan kolme uutta erikoisolutta: Blanc – suodatettu vehnäolut, tasapainoinen ja raikas.
Neipa – hedelmäinen ja kevyt IPA-muunnos.
Sour – kirpeä, mangon ja passionhedelmän twistillä.
– Lager jäi matkasta jo alkumetreillä. Päätimme keskittyä tyyleihin, joissa olemme vahvoilla, Huuhtanen toteaa.
Uutuudet iskevät suoraan markkinarakoon
RPS Brewing luottaa uutuuksiinsa täysillä – eikä syyttä.
– Meillä on Suomen paras vehnäolut, maan kovin hinta-laatusuhde Neipassa ja hapanoluemme myyntiluvut puhuvat puolestaan. Eikä tämä ole pelkkää omakehua, vaan faktaa, Huuhtanen heittää pilke silmäkulmassa.
Kolmikon dokabiliteetti (eli juotavuus) on hiottu huolella: ei liikaa katkeroa, ei liikaa happamuutta – vain puhdasta nautintoa.
Uutuusoluet laajaan jakeluun – ja heti!
RPS halusi varmistaa, että uutuudet päätyvät laajasti kuluttajien saataville. Nyt ne ovatkin matkalla kaikkien suurimpien kauppaketjujen, kioskien ja ravintoloiden hyllyille.
– Kattavan jakelun saaminen vaati työtä, mutta olimme liikkeellä juuri oikeaan aikaan. Ostajatkin näkivät muutoksen kuluttajakäyttäytymisessä, joten lanseeraukselle oli tilaus, kertoo brändijohtaja Janne Seppälä tyytyväinen hymynkaarre huulillaan.
Laatu ennen kaikkea – ja vielä kotimaista
Laadusta ei tingitty. Panimomestari Aki Railanmaa muistuttaa, että kaikki maltaat ja kaurat ovat kotimaisia.
– Ja kuten tiedetään, hyvä olut syntyy hyvistä raaka-aineista ja oikeista käsistä – meidän tapauksessa molemmat ovat kunnossa, Railanmaa kuittaa laaduntarkkailun keskeltä.